5 september, 2016

Åka tåg

I fredags åkte jag tur och retur till Borgholm med tåg. Jag tycker det är både mysigt och avkopplande att åka tåg så det känns bara positivt. Numera klarar jag också att boka rätt biljett. Av gammal vana är jag ändå lite orolig innan biljetten är kontrollerad. Jag har nämligen vid ett flertal tillfällen bokat biljetter helt åt skogen.

Trots att jag gillar det blir jag helt slut av att åka tåg. Speciellt när det är många byten. Jag kan nämligen inte för mitt liv komma ihåg tåg-, vagns- och platsnummer längre än 2 minuter. När jag dessutom ska hålla reda på tider för när jag ska kliva av och på blir jag hjärntrött. Och då blir det så klart ännu svårare att komma ihåg nummer och tider.

Ett hjälpmedel är SJ:s app. Där uppdateras hela tiden i realtid hur många minuter det är till nästa byte. Där finns biljetterna också. Men det är som att jag inte riktigt kan lita på den utan måste kolla biljetten och klockan ändå.

I snitt kollar jag tågnumret tio gånger. När jag vet att jag står på rätt plattform så börjar kontrollerandet av vagn- och platsnummer. Det brukar räcka med tre gånger och en extra för platsnummer.

I fredags hade jag fyra byten på vägen hem. Ni kan själva räkna ut hur många siffror det var att hålla reda på. Återhämtningen efter en sån pärs tar några dagar. I natt har jag sovit tio timmar men är fortfarande trött.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>