Porträtt

Jämtlänning som bor i Göteborg sedan hösten 2012. Min plats att hämta energi på har varit en fjälltopp, gärna en solig dag. Nu jobbar jag på att havet skall ge samma känsla.

Att det inte skulle bli så många besök på fjälltoppar efter flytten var lätt att räkna ut. Ihärdigt har jag därför försökt hitta samma känsla vid havet. I somras, ett och halvt år efter flytten, började känslan smyga sig på. Det var säkert en av anledningarna till att jag då också började känna att jag bor i staden och inte bara är här och hälsar på.

En annan anledning till att jag känner mig hemma här är att jag kan köra utan gps i stan och dessutom hitta rätt. Inte nog med det. Jag kan räkna ut andra vägar att köra om jag vill undvika trafikstopp eller om jag någon gång hamnar där det inte var meningen.

Jag glider alltså numera runt som en äkta göteborgare. Till och med Korsvägen bemästrar jag med lätthet. Jo jag vet…man ska inte köra bil i stan när det finns en fungerande kollektivtrafik, vilket jag som norrlänning faktiskt tycker att den är. Jag nyttjar även den Men det är så roligt att känna att jag hittar runt i stan när jag kör så jag tänker roa mig med det ett tag till.

 

 

För övrigt är jag 59 år, sambo och mamma till tre utflugna döttrar och tre barnbarn.

Jag är utbildad grundskollärare. Jag älskade mitt jobb som lärare. Men när resurserna till skolan blev i stort sätt obefintliga för elever med speciella behov valde jag att bli företagare och drev en reklambyrå i sju år tillsammans med min kollega och två anställda. Jag älskar att jobba med ord, både i skrift och tal. Jag har haft en webbradiokanal i flera år och jag pratar ihjäl mina intervjuoffer när jag jobbar som skribent. Vill ni inte höra en tvåtimmars monolog ska ni inte nämna ordet skolpolitik.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>