23 augusti, 2017

Det här med att hålla koll på tider

När jag fick mitt utmattningssyndrom brändes mitt siffercentrum i hjärnan bort. Det var helt omöjligt att komma ihåg tider och datum. Otaliga är dom gånger då jag har bokat biljett på helt fel dag. Kommit på fel tid till bokade besök. Även fast det stått rätt tid i kalendern och jag har kollat flera gånger. Jag kunde inte komma ihåg mer än en siffra i taget. Det räckte med så kort tid som det tar att flytta blicken från ett papper bredvid tangentbordet tills jag skulle skriva in det i något dokument. Allt jobb med siffror var så uttröttande att jag alltid sov efter. Att skriva in flera OCR nummer på samma gång gjorde mig helt utmattad. Då fanns inte den smarta uppfinningen att kunna scanna dom i bankens app. Ett fantastiskt bra hjälpmedel.

Efter många missar med biljettbokning vågade jag inte göra det själv utan överlät det till någon annan. Siffercentrum är, tack och lov, ett av dom områden i hjärnan som läkt och jag kan nu komma ihåg flera siffror på en gång. Jag bokar också mina biljetter själv och kommer ihåg tider och datum. Här finns också ett suveränt hjälpmedel. SJ:s app. Där kan jag se i realtid hur länge det är kvar till tåget ska gå och till nästa byte. Jag behöver alltså inte sitta och räkna ut det hundra gånger. Tåg- och vagnsnummer kontrolleras upprepade gånger. Trots det är jag alltid nervös innan biljetten är kollad och jag vet att jag sitter på rätt tåg.

När det gäller datum och tider är det länge sen jag gjorde fel. Så länge sen så att jag börjat slappna av. Jag kan till och med komma ihåg datum och tider flera dagar i förväg. Men så icke idag. Jag hade en tid bokad hos veterinären klockan 13. Klockan 14.02 kom jag in och ursäktade mig för att jag var lite sen. Jo…du är en timme sen… Den känslan. Det kändes som att jag kastades tillbaka flera år i tiden. Gissa hur många gånger jag kommer att kontrollera den nya tiden? Massor!

Tur att hunden tycker om att åka spårvagn.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>