7 september, 2016

Semesterångest

Den här sommaren har gått så fort att den tog slut innan jag ens fattat att den börjat. En flytt, en festival, ett besök i Strängnäs och en tur till Norrland är vad jag hunnit med. Förutom dom här aktiviteterna har vi ”hemestrat”. Det vill säga gjort dagsutflykter till platser i närheten jag inte besökt förut. Kanske inte så lite ser jag nu när jag skrivit det här. Ändå känns det som att jag borde ha gjort mer.

Vad är det som gör att vi alltid tycker att semestern ska fyllas med en massa resor och utflykter? En bov i dramat tror jag är sociala medier. Jag ser varenda dag hur folk är än på en den ena än den andra fantastiska resan. Grillfesterna står som spön i backen och det är ingen måtta på hur det pysslas i hemmen. Hur var det nu med att använda semestern till återhämtning?

Jag kommer att minnas det här som PokemonGo-sommaren. Jag har gått över 10 mil på 7 veckor. Och då ska en lat vecka i norrlandsskogarna och två veckor med bruten tå räknas bort. Även om jag går mycket i vanliga fall också så kommer jag inte upp i den sträckan. Jag har under dom flesta promenaderna utnyttjat tillfället till ”att gör ingenting”. Vid några tillfällen har jag suttit på café, ätit en bit och druckit vin medan jag fångat några av dom där rackarna. En väl använd semester kan jag tycka så här i efterhand. Men lik förbaskat så infinner sig semesterångesten. Även fast jag inte riktigt förstår hur jag skulle ha hunnit med mer.

Det kommer att hända flera trevliga saker den här hösten. Jag får helt enkelt säga som korvgubben Arvid i Ramsele.
– Idag har jag haft tre timmars semester

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>