13 november, 2017

Sparlåga

Att återhämtning är viktigt vet vi. Det går inte att hålla full gas hela tiden. För mig dyker det ibland upp tillfällen när inte ens återhämtning hjälper. Då måste jag gå ner på sparlåga. För mig betyder det att inte göra något annat än att i stort sett bara leva.

Jag har haft en sån period nu. För två veckor sedan fick vi ta adjö av vår hund. Han var 14 år och sista året hade han problem med lederna. Mot slutet blev han stel och orkade inte gå dom vanliga promenaderna. Det syntes också att han hade ont ibland trots att han åt smärtstillande medicin. Vi har alltså vetat att dagen då beslutet måste fattas kom närmare och närmare. Ibland är jag inte så smart så jag trodde att jag skulle vara förberedd och inte ta det så hårt. Ja jag vet… det kallas visst förträngning.

När beslutet var fattat kändes det mest skönt. Det gick några dagar och jag fungerade i stort sätt normalt. Sen kom smällen.

För mig är det enkelt att gå ner på sparlåga. Det finns inte så många saker som jag verkligen måste göra. Det jag har gjort är att gå. Flera timmar varje dag. Eftersom det bara varit han och jag hemma på dagarna känns det extra tomt när dom andra i familjen går hemifrån. Då hjälper det att gå ut och planlöst vandra omkring. Att boka in något har varit helt otänkbart.

Jag tänker på hur det är för andra som går igenom samma sak. Som inte har möjligheten att gå ner på sparlåga som jag har. Som måste jobba på som vanligt, ta hand om barn och hem. Dom flesta måste skjuta undan det som är jobbigt för att kunna fungera som vanligt.

Hur många har en så pass öppen kultur på arbetsplatsen att vi kan säga… jag mår inte så bra nu så jag måste gå ner på sparlåga ett tag? Det borde vara en självklarhet att kunna göra det. Om det var så skulle vi kanske till och med kunna förhindra att några går in i väggen.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Posted in: Okategoriserade